K2+D3 vitamiini

49,70 

1 pkt, 120 tablettia, 4kk jatkuva tilaus.

Tablettien sisältämä MenaQ7 K₂ -vitamiini eli menakinoni on K-vitamiinien pitkävaikutteinen ja luonnollinen muoto. Valmisteen sisältämä D3–vitamiini tehostaa K₂–vitamiinin vaikutusta ja samalla vahvistaa vastustuskykyä sekä edistää lihasten ja hampaiden hyvinvointia.

Tuotetunnus (SKU): k2-d3-4kk Osasto:

Kuvaus

Annostus:
1 tabletti päivittäin. Suositeltua annostusta ei saa ylittää. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Ei suositella käytettäväksi yhdessä verenohennuslääkkeiden kanssa. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Vuorokausiannos:

  • K₂ -vitamiinia 100µg (132%)*
  • D3-vitamiinia 20µg (400%)*

*Vuorokautisen saannin vertailuarvosta

Ainesosat:
Makeutusaine mannitoli, menakinonivalmiste, täyteaineet: mikrokiteinen selluloosa ja silloitettu natriumkarboksimetyyliselluloosa, kolekalsiferolivalmiste, pakkuuntumisenestoaineet: rasvahappojen magnesiumsuolat ja piidioksidi metsämansikka-aromi.

LAKTOOSITON-GLUTEENITON-HIIVATON
Sisältää makeutusaineita. Liiallisella käytöllä voi olla laksatiivisia vaikutuksia.

Miksi K₂–vitamiinia tarvitaan?

K-vitamiinit jaetaan kahteen ryhmään; K₁- ja K₂-vitamiineihin. Erityisesti K₂-vitamiini on tärkeä siksi, että se ohjaa kalsiumia verenkierrosta luustoon ja edistää siten luiden pysymistä normaalina. K-vitamiinit itsessään eivät vaikuta omaavan merkittävää terveydellistä vaikutusta. Kuitenkin toimiessaan yhdessä kehossa olevan kalsiumin kanssa, vaikuttavat ne merkittävästi kalsiumin toimintaan. Kalsium on tärkeä mineraali, jonka tunnetuimmat vaikutukset ovat luiden ja hampaiden rakennusaineena.

Sillä on kuitenkin myös tärkeä rooli monissa muissa kehon toiminnoissa. K-vitamiinit muokkaavat kehon proteiineja siten, että ne pystyvät yhdistymään kalsiumin kanssa. K- ja D-vitamiinien riittävä saanti yhdessä kalsiumin kanssa näyttää siis tukevan terveen luun rakentumista. Hyvin imeytyvä ja luonnollinen K₂-vitamiini ehkäisee kalkin kiinnittymistä verisuonen seinämiin ja auttaa kalkin kiinnittymistä oikeaan paikkaa eli luustoon.

K1-vitamiini vaikuttaa erityisesti kalsiumin toimintaan verenhyytymisen kanssa, kun taas K2-vitamiini aktivoi proteiineja, jotka säätelevät sitä, mihin päin kehoa kalsium päätyy. K-vitamiinin riittävällä saannilla on merkitystä ainakin heikosti ravinteita saavien ja ikääntyneiden luustolle sekä munuaispotilaille ja diabeetikoille. K-vitamiini saattaa myös torjua valtimoiden kalkkiutumista.​

Saanko riittävästi K–vitamiinia ravinnosta?

Tavallinen ravinto sisältää K-vitamiineista eniten K₁-vitamiinia, sillä sitä saa kasviksista. K₂-vitamiinia muodostuu suolistossa, mutta sitä muodostuu suoliston sellaisessa osassa, ettei keho enää pysty käyttämään sitä hyväkseen. Siksi K₁-vitamiinin saanti onkin tavallisesta ravinnosta K₂-vitamiinin saantia suurempi. Antibioottien käyttö, ripuli ja sappirakon vajaatoiminta verottavat kehon K-vitamiinivarastoa normaalia enemmän.

K₂-vitamiinia sisältäviä ruokia ovat esimerkiksi munuaiset, munat, maksa ja juusto. Erityisen tärkeää K-vitamiinivalmisteiden käyttö on kasvisruokavaliota noudattavalle. Sekä sydän että maksa voivat varastoida K-vitamiinia. Eniten varastoituu K₂-vitamiinia. Päinvastoin kuin muut rasvaliukoiset vitamiinit, keholla on vain pienet varastot K-vitamiinia ja se kuluu nopeasti. Sen vuoksi onkin tärkeää varmistaa jatkuva K-vitamiinin saanti. Suomessa ei ole virallista K-vitamiinin saantisuositusta. Normaaliin veren hyytymiseen tarvitaan oletettavasti 1 µg painokiloa kohden, mutta jotta sitä riittäisi myös luiden pysymiseen normaalina, määrän on mitä luultavimmin oltava suurempi. Tutkimukset osoittavat, että 45 µg päivässä on riittävä määrä luuston normaalia toimintaa varten.

Onko K–vitamiinin tarpeesi lisääntynyt?

  • K₂-vitamiinin tarvetta lisäävät:
  • Ikääntyminen
  • Kasvisruokavalion noudattaminen
  • Yksipuolinen ruokavalio
  • Diabetes
  • Dialyysihoito
  • Valtimoiden kalkkeutumisen riski